Beba Razvoj u 1. godini 02. studenoga 2023.

6 zanimljivosti o bebama rođenim u studenom

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako ti je termin poroda u studenom, ti i tvoja beba ste prave sretnice. Pročitaj što kažu istraživanja o bebama rođenim u ovom mjesecu

Studeni je vrijeme kad još nije jako hladno, ali su se temperature počele spuštati. Vrijeme kada se svi polako okreću prema kući i toplini. Mjesec rođenja bebe utjecat će na cijeli njezin život, pa čak i na neke aspekte njezine osobnosti, barem tako kažu znanstvenici. Donosimo šest zanimljivosti o bebama rođenim u studenom

1. Teže više pri porodu

Djeca rođena u ovo doba godine obično imaju veću porođajnu težinu, ali i tijekom djetinjstva težina im je veća u odnosu na djecu koja su rođena u ljetno vrijeme. Istraživanja s Harvarda pokazuju da su djeca koja su rođena u hladnijim mjesecima viša i teža u dobi od sedam godina.

2. Vjerojatno će biti dobri sportaši

Istraživanja o sportskoj sposobnosti školske djece pokazuju da djeca koja su rođena u studenom imaju najviše sportskih sposobnosti. Djeca rođena u ovom mjesecu često su imala 10 do 15 posto bolje rezultate od drugih vršnjaka u atletskim vještinama.

dijete, jaja, alergije Možda te zanima... Jesenske bebe podložnije alergijama Vrtić

3. Vjerojatnije će ići ranije na spavanje

Djeca rođena u proljeće i ljeto općenito idu kasnije na spavanje nego djeca rođena u jesen i ljeto. Znanstvenici sugeriraju da bebe rođene u studenom neće biti noćne ptice kao njihovi vršnjaci koji su rođeni u proljeće (ovo je sigurno dobra vijest za svaku mamu koja čeka svoju bebu i možda se već osjeća umorno). 

Znate li koje je najpopularnije godišnje doba za rađanje?

4. Imaju manji rizik za neka oboljenja

Prema istraživanjima sa Sveučilišta Oxford, bebe rođene u studenom imaju manju mogućnost oboljenja od multiple skleroze. Također, istraživanja pokazuju da je manje vjerojatno da će patiti od srčanih problema ili raka pluća.

Možda te zanima... Kakva je vaša beba prema horoskopskom znaku? Beba

5. Vjerojatnije je da će biti ljevoruki (ako su dječaci)

Prema istraživanju sa Sveučilišta u Beču bebe rođene u studenom imaju veću vjerojatnost da budu ljevoruke. Istraživanje je obuhvatilo 13.000 odraslih; 7,5 posto žena i 8,8 posto muškaraca bili su ljevoruki. Kada su provjeravali datume rođenja, istraživači su otkrili da je najveći broj ljevorukih muškaraca rođen u studenom.

7 zanimljivosti o ljevorukoj djeci

6. Vjerojatnije je da će živjeti duže

Znanstvenici da Sveučilišta Chicago dokazali su da  djeca rođena u ovo godine imaju veliku šansu da dožive svoj stoti rođendan. 

Možda te zanima... Horoskop za novorođenče: Koliko će tvoja beba biti velika? Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail.com ) oder rufen Sie / WhatsApp  +234 810 410 2662

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.