Noćna buđenja bebe

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar new.mommy

    new.mommy

    Broj poruka: 29

    Prijavi adminu

    Pozdrav mame! Imam bebu od 2 i pol mjeseca koja se noću budi vrlo često. Primjerice, zaspe svaku večer oko 8:30 nakon kupanja i sisanja, pa su buđenja oko pola noći (pola sata pije, poslije kako kad), oko 3, oko 4-5 i ponovno oko 6 i tad više neće zaspati do bar 9 sati. Pomagajte, kako da preskočimo koje buđenje? Svaki put sisa dosta, dakle ne zaspe i očigledno bude gladna. Sisa dok sama ne odluči da je dosta, mlijeka imam i na težini jako dobro napreduje. Malo smo umorni već pa me zanima što predlažete? Ne bih davala vodu i takve slične stvari jer vidim da bude gladna. Nema običaj zaspati na dojci tako da se svaki put normalno najede. 
    Postoji li kakvo rješenje, kako vaše bebe te starosti spavaju? Ili ćemo jednostavno morati izdržati :)

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moja veća cura je sisala svakih sat i pol prva 3 mjeseca, kasnije svaka 2 sata, a noću je prestala sisat sa 10 mjeseci sama. Manja cura ima sad 11 mjeseci i još uvjek sisa 2 puta noću, a kad je bila bebica, budila se oko 4 i bile smo budne do 6 jer joj je takav bio ritam. To se samo izreguliralo nakon privh par mjeseci.  Ja nisam spavala duže od 2 sata već 3 godine i mogu samo reć da se čovjek navikne :D Beba od 2 i pol mjeseca još ima potražnju za jelom noću i jednostavno je to tako. Možda je i malo živčana jer znaju krenut zubići dosta rano, no to ne znači da će izbit vani. Strpljenje i sve bude ok. Probajte odspavat turu dok i ona spava od pola 9 ;)

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Moj bebo ima skoro 9mj i još jede jednom po noći. Jedno vrijeme je prestao, ali sad su mu počeli rasti zubi pa se poremetilo vrijeme hranjenja, valjda zbog toga. Vjerojatno će sam prestati i spavati cijelu noć kad bude vrijeme. Neka djeca prestanu jesti ranije, neka kasnije. Kad je bio tako mali, jeo je dva puta po noći. Većina beba u toj dobi ne može izdržati bez hrane dulje od 6 sati. Ja sam se već navikla, pa kad bude, bude.

  • ja-mama2

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Bok mame… imam i ja problem, moja Beba ima 15 mj. i još uvijek ima po 3 nočna hranjenja… ludim više, ne znam kako da ga odviknem od nočnog hranjenja, ili barem svedem na jedno. Probala sam umjesto mlijeka dati čaj, sok, vodu, al ne ide, dere se dok ne dobije mlijeko. Ja sam počela radit pa mi je vrlo naporno ne spavat po cijelu noć i onda otić radit. Inače imam troje djece, al prva dvojca su prestali sa nočnim hranjenjem već sa mjesec dana tako da s njima nisam problema imala. Pliz help ako ima tko kakav savijet!

  • Avatar MajaR

    MajaR

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    eh svi se žale na spavanje beba preko noći… ja na sreću nemam taj problem. Mali se probudi jednom u noći obično oko 3h na 5-10min da ga nahranim i to je to, spava dalje od navršenih 2 tjedna. Sad ima mjesec i 3 dana. Sa malom mi je bilo isto tako od navršenih 2 tjedna spava cijele noći već 4 godine :D 
    Od prvog dana sam ih “učila” na dan i noć. Po danu je “buka” i svjetlost (ne zamračujem sobu kad po danu spava i ne šapćemo) a po noći tišina i mrak i upalilo je… :D

  • bibach28

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Meni su oboje sa nepunih mjesec dana prestali jesti po noci nisam ih ucila jednostavno su spavali a ja ih nisam dirala dok se sami ne probude prvi put kad je mali prespavao cjelu noc sam ja isla oko njega dal dise zasto se ne budi gurala mu bocu na spavanju dok nisam skuzila da djete zadovoljno pajki najeli bi se u 9 pol 10 i do 6 mir. Tako dan danas mali ima 2.5 godine a curica 1 god i  2 mjeseca. 

  • Avatar Mikica0803

    Mikica0803

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Moj malac ima 13 mjeseci i još uvijek se budi noću. Ne znam više kako da ga odviknem, sve sam pokušala. Popije čaj i još traži cicu, ali mislim da je to više navika nego glad. Jako dobro jede preko dana. Nadam se da će s vremenom i to doći na svoje, ali moram priznati da sam se već pomalo i navikla.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Mikica0803


    Moj malac ima 13 mjeseci i još uvijek se budi noću. Ne znam više kako da ga odviknem, sve sam pokušala. Popije čaj i još traži cicu, ali mislim da je to više navika nego glad. Jako dobro jede preko dana. Nadam se da će s vremenom i to doći na svoje, ali moram priznati da sam se već pomalo i navikla.

    Mog malca je tata odviknuo od nocnog nacicavanja. Ja sam spavala u drugoj sobi, da me ni ne vidi. Jer nisu oni bedasti, znaju oni jako dobro ko ima cicu a tko ne. Nakon tjedan dana se prestao buditi. Probaj tako! Sretno!

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar mama102

    mama102

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    mi smo noćna buđenja rješili odvikavanjem od sise…16mj…bilo je teško…vrištanje, deranje, gledanje crtića u dva u noći…i tako par dana…nije htjela ni čaj, ni mlijeko na bočicu…nak nekih tj dana je počela pit kravlje mlijeko jednom u noći…to je trajalo mj i pol…počela je odbijat bočicu…sad se uopće ne budi noću, konačno…19 mj smo sad…jupiii :))

    mama10

    [lilypie.com]

  • Avatar nina285

    nina285

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Moja bebačica se budila prva 3 mjeseca svakih sat, sat i pol.Od 3-6 mjeseci je bilo super, zaspala je oko pola 9, budila se oko pola 3, pa u pola 6, a onda je bilo više natezanje ali generalno smo se dizale oko 9. Sa 6 mjeseci je prestala spavat. Budi se svakih sat, sat i pol…. natrag na početak…pokušala sam ju pustiti da plače malo ali nema pomoći….kakvo je dijete tako bude…ako spava onda spava od početka, ako ne, onda se pripremite na to cijelih godinu dana….minimum….predlažem da “sjednete sami sa sobom” i prihvatite da je to tako i da sad nećete baš spavati….

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.