Zatvor nakon uvođenja dohrane

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar petrunjela

    petrunjela

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima :) moja ljepotica ima 6 mj, krenuli smo sa uvađanjem namirnicama prema kalendaru, međutim, imam dva problema. Nemam ideje što joj skuhati s obzirom da je alergična na kravlje mlijeko, a drugo je da otkad smo uveli “pravu hranu ” - ne govorim o voćnim kašicama, već o kuhanom povrću, ona se sva zaštopala. Primjerice, ne smije ni okusit mrkvicu i već kakamo kuglice… moramo krenuti sa nekakvom hranom , a ne znam što i kako… Molim pomoć od iskusnijih mama i tata :) Što se tiće mlijeka , imamo posebnu formulu koju joj dajemo …

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Draga Petrunjela, mislim da ne trebaš brinuti zbog alergije na kravlje mlijeko jer uu toj dobi se ono niti ne preporučuje.. Ja sam svog malog isključivo dojila tako da sam mu sve žitarice na početku dohrane (palentu, proso i slično..) kuhala na vodi i miksala s povrćem. A ti možeš u kašice u koje ti paše ubacivati formulu.. Moj mali je najviše volio jesti palentu s bundevom butternut, ona je onako slatkasta pa mu je to bilo super. I to je lako probavljivo..Kad ništa drugo nije htio, to je uvijek palilo :) 
    Super mu je bila i kombinacija karfiola sa ciklom, a kad je bilo vrijeme za meso, samo sam još u to ubacila i meso. 

    Što se tiče zatvora, nas je to isto mučilo na početku.. Nije kakao po četiri, pet dana i onda mi je jedna mama savjetovala da mu dajem što više vode. Počela sam mu davati više vode i nakon dva tri tjedna je probava normalno proradila. U to prvo vrijeme sam mu davala samo lako probavljive namirnice, isto sam izbjegavala mrkvu i bananu jer se odmah zaštopao..I kašice od šljive ili marelice su pomagaleTo je velika promjena za organizam jer tek počinje probavljati pravu hranu tako da nije ništa neobično da se zaštopaju! 
    Znači, što više vode i manje namirnica koje zatvaraju!
    Sretno i javi kako ide!

  • Avatar petrunjela

    petrunjela

    Broj poruka: 6

    Prijavi adminu

    JeanGenie, hvala na savjetima.  Zbog alergija na kravlje mlijeko smo bile u bolnici, dva puta, odnosno tada je i ustanovljena, pa sam od gastroenterologice dobila posebnu formulu koju papa, i prestala dojiti…tekućine pijemo puno, a i papa puno šljivice. Trenutačno je na portalak sirupu, prepisanu od pedijatrice jer je došlo i do te mjere i danas se napokon “olakšla”, vjerujem da je to sve radi nove hrane i da joj treba duže da probavi nego nama :) probala budem kašice kako si savjetovala. Pozdrav !

  • Crvenkapica

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    Jean Genie pliz napiši kako se radi kašica s bundevom. koliko se dugo kuha? mi smo počeli dohranu s mrkvom. bila je zaštopana tri dana. sve ok nakon što smo počeli papati jabuku.

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Crvenkapica,skuhaš malo palente na vodi ( ne mogu ti točno reći koliko vode i koliko palente jer sam je sva radila od oka), to je gotovo za dvije, tri minute čim se zgusne i odvojeno bundevu, jedan kolut centimetar debljine. Kuhaš bundevu 15-ak minuta u kipućoj vodi, dok ne omekša, smiksaš i umiješaš u palentu.. I nemoj zaboraviti na dovoljne količine vode ako je bebica do sad bila dojena i nije pila vodu. Dobar tek!

  • Crvenkapica

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    super, hvala :)

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Evo da malo odignem temu…
    I mi smo imali problem sa zatvorom kada smo uveli krutu hranu, ali onda sam s vremenom skuzila koje ga namirnice zatvaraju, a koje otvaraju. Tipa mrkva bi ga zatvorila, ali bi ga sljiva ili kruska otvorile. Pa sam mu tako i slagala obroke kroz dana, znaci ako sam znala da je u rucku mrkvica, za dorucak bi pojeo kasicu od kruske ili sljive i nije bilo vise nikakvih probelma.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Andydea2

    Andydea2

    Broj poruka: 73

    Prijavi adminu

    Pozz ne znam zašto ste prestali dojiti,ali bilo bi puno lakše što se tiče zatvora. Kravlje mlijeko nikako ne preporučam,a ni ad formule. Postoje biljna mlijeka- rižino može od 6mj., zobeno (8mj.),bademovo (10mj.)..Najveći problem kod uvođenja krute hrane je što se nude krive kombinacije u dohrani. Trebali bi uvesti prvo žitarice i sjemenke koje su pune vlakna i pospješuju rad crijeva. Pa onda kuhano povrće,pa voće koje je idealno u jednom obroku ponuditi isključivo samo bez dodavanja žitarica. Za bebu koja je tek počela sa dohranom probajte za zatvr: palentu na vodi ili rižinom m.,kruška,chia sjemenke,tikvica…
    Imam svoju grupu na facebook stranici pa se slobodno učlanite…moja grupa se bazira na makrobiotičkoj prehrani,ali pišem o svemu..evo linka
    https://www.facebook.com/#!/groups/150063771866483/166462740226586/?notif_t=group_comment [facebook.com]

  • mammii

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Dojimo,8 i pol mjeseci smo i od početka uvođenja dohrane zatvor :-( Jede isključivo namirnice koje otvaraju proso,tikvice,palenta,kruška ali kakanje svaka tri četiri dana.Tekućinu nikako neće jedva ga nagovorim na dvije tri žličice (ne prihvaća bocu)nakon obroka tako da mislim da je tu problem,ako netko ima neku drugu ideju bili bi jako zahvalni

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    andreabiondic, čini mi se da je kod vas problem premalo vode… i ja sam se sa svojim malim mučila na početku dohrane s probavom jer sam ga isto dojila i prije uvođenja krute hrane uopće nije pio vodu.
    probaj mu dati više vode, ako ne ide žlicom, ima onih čaša s kljunom pa će možda iz toga htjeti piti. ni moj nije prihvaćao bočicu, svašta sam izvodila dok ga nisam navikla na vodu..a i ja sam počela piti po litru gustog soka od marelice kad nije kakao po dva, tri dana jer sam čula da to pomaže i mogu ti reći da je pomoglo. ili mu je naprosto došlo vrijeme da se pokaka :)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.