Povratak na posao nakon porodiljnog

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mihaela2

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Pozdrav! Imam bebu od 10 mj. Uskoro krećem ponovno na posao pa bi me zanimali vaši savjeti kako da još ova 2 mj bebu lagano privikavam da će ga čuvati baka. Jako je vezan uz mene, uspavljuje se sisanjem.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Eto i mene muce iste brige… Jedino kaj mog nece cuvati baka, nego ce imati dadilju. Buduci da je muz cesto sluzbeno odsutan, a ja radim u smjenama i vikendom i svakako :-D, dadilja je jedino moguce trenutno rjesenje, jer nema tog vrtica koji radi onako kako ja radim. :-(
    E sad ono sto sam ja do sada postigla u svrhu, nazovimo ga, privikavanja jest, da navecer uspije zaspati sam u svom kreveticu i izbacili smo nocne podoje. Sljedece sto cu napraviti jest ukidanje podoja kod popodnevnog spavanja, jer kao sto rekoh radim svakako, pa se mora odviknuti od nekih stvari da bi mogao funkcionirati bez mene. Jedino ranojutarnji podoj jos necu ukidati, jer cu ga tada uvijek moci podojiti. Vezan je za mene jako, ali od pocetka sam ga ucila da ne mora uvijek mama biti tu, odnosno da je dobar i tata (ako nema mame:-)) ili baka ili netko treci.
    Eto toliko od mene… I ja svakako molim savjete od mama koje su ovo prosle. :-)

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • Avatar Frančo

    Frančo

    Broj poruka: 99

    Prijavi adminu

    Djete se posebno veže za majku ,a i majka za djete pogotovo ako još sisa pa su rastanci teški. Tako je bilo i kod nas no s vremenom se djete privikne te mu to postane normalno:mamini dolasci i odlasci,..Ipak djete nema samo mamu ima i tatu pa i on mora uvelike pomoći i realizirati svoju ulogu TATE.Teško je u početku, ali kaj se mora se mora.

  • Avatar orhideja2

    orhideja2

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Moja cura je krenula u jaslice sa 13 mj.
    Tada je još sisala i bila jako vezana. Objema nam je to privikanje na jaslice teško padalo. Odnosno, vjerojatno čak i teže meni nego njoj.
    Ona je u jaslicama dugo plakala ujutro kad bi je ostavljali i to mi je jako dugo bilo veliko opterećenje. Ali je normalno jela tamo i odlično spavala, bez obzira što sam ju još uvijek dojila.
    Ako dojite, nemojte prestajati s dojenjem kad krećete u jaslice-to će im dobro doći za utjehu… Mi smo dugo imali ritual da se odmah poslije jaslica uvalimo u krevet i da ona pocica. Znale bi tako ležati i po sat vremena, pa čak i zaspati. To je njoj bila velika utjeha i već kod ulaska u zgradu je počela vikati od nestrpljenja.

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    I meni je povratak na posao dosta teško pao jer prije toga nisam sina ostavila nikome na duže od pola sata.. Imala sam sreće da mi ga je mogla čuvati mama tako da nije imao barem taj šok odlaska u jaslice.
    Ništa, ja sam koji tjedan prije povratka ukinula poslijepodnevno uspavljivanje sisanjem (uvijek je prije spavanja sisao), a noćni podoji su ostali. Možda dva, tri dana prije povratka na posao sam ga ostavila na par sati kod mame i nije se bunio tako da je sve skupa prošlo dosta bezbolno.
    Jedino sam bila neispavana na poslu jer su ostali noćni podoji, ali sam nakon tri mjeseca kljucanja na poslu, i to odlučila ukinuti, stvarno više nisam mogla izdržati..

  • Prugica

    Broj poruka: 18

    Prijavi adminu

    Ne mogu ti baš pomoći jer moj me jedva pogleda kad idem raditi, do sad su ga čuvali baka i deda :D 

    Sad je krenuo u vrtić pa je druga priča, al čim vidi baku i dedu - ja ne postojim :D

  • Avatar IvanaM4

    IvanaM4

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Pozdrav! vracam se na posao za mjesec i pol dana, a beba jos uvijek najradije zaspi na cici, nocne podoje jos nismo ukinuli i 24/7 je sa mnom buduci da su nam bake daleko. Doista ne znam kako poceti privikavati bebin bioritam onom koji cemo imati kad krene u jaslice. Htjela bih ukinuti nocne podoje, ali ne znam koji je nacin najprikladniji.  Tesko da cu moci ovako funkcionirati na poslu 9-17. Ako imate neki dobar savjet, svakako se javite. :)

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja mislim da bi za bebu bilo pretraumatično da joj se ukinu nočni podoji uz to da se mora naviknut da nema mame. Ja idem isto za mjesec dana radit i ne namjeravam ukidat nočne podoje jer je jako vezana za cicu. Ja ju u biti ni ne mogu na žlicu nahraniti jer zna da ju nebudem ostavila gladnu, pa je meni i to problem. U biti, drugima ona liijepo jede na žlicu :D

  • Avatar Shapica

    Shapica

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ja sam se isto jako bojala povratka na posao jer se od maloga nisam odvajala godinu dana, zaspao bi jedino uz dojenje i popodne i po noći i nikada ga nitko nije stavio na spavanje osim mene. I još spava s nama u krevetu tako da pola noći provedemo u zagrljaju. 
    I cca 2 mjeseca prije povratka na posao sam počela ujutro odlaziti k svojoj mami i imati jutarnje rituale kao da se spremamo za posao. Pa smo bili kod bake, igrali se, tamo spavali popodne, pa bih ja lagano otišla na sat, dva, tri i ostavila ih same. I kad je došao taj dan bez problema je ostao s bakom, zaspao joj je s bočicom i sve je prošlo super. Sad radim već 4 tjedna i nema problema. Osim što se ne skida s mene od kad dođem po njega, pa dok ne idemo na spavanje, ali to je valjda i normalno, zaželili smo se jedno drugoga :-)
    Za noćno  uspavljivanje i malo tijekom noći još uvijek dojim.

  • Bianca

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    U rujnu se vraćam na posao. I dosad sam tu i tamo znala raditi na pojedinim projektima, ali tada je sin uvijek bio samnom, kući i vani. On je po svojoj prirodi people person i iako smo 24/7 skupa i stalno me pogledom traži kad je kod nekog drugog imam osjećaj da će povratak na posao, odnosno odvajanje teže pasti meni nego njemu. Inače, nevjenčani moj i ja nikako se dogovoriti oko čuvanja, baka ili jaslice. Ja sam za jaslice, no on je uvjeren da su jaslice grozno mjesto gdje tete ne vode brigu o mališanima, gdje su bebe prepuštene same sebi….. Help!

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.