Autosjedalica

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mihaela2

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Pozdrav! Zanima me kada djete može sjediti u autosjedalici u smjeru vožnje.

  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    Mislim da nema veze kako okreneš sjedalicu. Ja ću svoju odma okrenuti u smjeru vožnje jer ionako ima sigurnosne pojaseve za bebu.

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Beba se nesmije vozit u smjeru vožnje prije nego što samostalno sjedi jer nema dovoljno čvrste mišiće vrata i ne može zadržat glavicu prilikom kočenja i drugog. Dakle, bebe se isključivo voze suprotno smjeru vožnje zbog njihove sigurnosti. Veća sjedalica se koristi kad beba sama sjedi i kad je dovoljno čvrsta. Proizvođači koriste kile ( 9 kg) ili 9 mjeseci starosti. Moja ima sad 10 mjeseci i nismo još ju stavili u veću sjedalicu jer ju nismo kupili :D Veću curku smo od 9.-og mjeseca starosti vozili u većoj sjedalici jer je već tad polako hodala i bia je jako nervozna u manjoj sjedalici

  • Avatar venera

    venera

    Broj poruka: 191

    Prijavi adminu

    Nisam ovo znala. Hvala na pomoći.

    Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Mi imamo autosjedalicu koja se može montirati isključivo u suprotnom smjeru vožnje. To je ona jaje autosjedalica koja ide i na kolica. Na njoj piše da je do 13kg, tako da ju planiramo koristiti do godine dana, jer je bebo sad 8mj i mislim da neće do godine dana imati 13 kg, ali ako bude prerastao ranije, kupit ćemo veću.

  • martina.sormazban

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Mislim da kilogrami nisu bitni vec visina jer je najvaznije da dijetetu glavica ne viri preko sjedalice. Moze biti u njoj i do 18 mjeseci ako u nju stane. Ali djeca kad vec imaju godinu vole gledati kroz prozor i veca stolica im je sigurno draza :)

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Autosjedalica za male bebe (tzv, jaje) obicno je za djecu do 13 kg i nikako se ne smije motirati u auto u smjeru voznje. Autosjedalice visih grupa (I,II,III) se tek smiju montirai u smjeru voznje. Dakle nevezano za to da li dijete samostalno sjedi ili ne, ako je u jajetu, mora bit montirano suprotno od smjera voznje.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • barabica

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    Mi smo jaje koristili dok nije poceo samostalno sjediti..s 8 mj.smo ga prebacili u “pravu”autosjedalicu..on je inace krupnija beba pa mu je jaje bilo neudobno..iako pise da je do 13kg,iskreno ne znam kako bi beba stala u to..

  • Avatar bjap

    bjap

    Broj poruka: 1100

    Prijavi adminu

    A jel se držite preporuke da autosjedalica ne smije biti starija od 6 godina? Moje jaje je staro 11 godina, sumnjam da će policajac tražit da vadimo dijete iz nje, da ju okrene i gleda kada je proizvedena. Uostalom, mislim da nije Zakonom kažnjivo. 
    Ovo je link na kojemu su se nalaze zakonski okviri o korištenju autosjedalice te Direktiva UN ECE. Inače, na samoj stranici možete naći najosnovnije informacije o AS.
    autosjedalice.info/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=6

  • Avatar antonio

    antonio

    Broj poruka: 1335

    Prijavi adminu

    Ja sam autosjedalicu bila dobila prije 11 god i ona je od 0 do 5 god,znaci od kad se rodi i vozila sam ga normalno u smjeru voznje,niti se beba napreze a niti sjedi ona je u polulezecem polozaju inace tu sam autosjedalicu dobila iz Francuske,koristio je prvi sin pa evo drugi i za par mj ce i treca beba.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.