Što jedemo u trudnoći?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Ryanne

    Ryanne

    Broj poruka: 754

    Prijavi adminu

    Dakle,

    otkad smo saznale da smo trudne, sve pokušavamo jesti zdravo za bebu.

    Na intermetu ima more informacija i jelovnika za trudnice, ali iskreno… ja ne jedem za međuobrok “dvopek sa namazom od slanutka” ili “dimljeni losos i salatu od potočarke” za večeru.

    Neka hrana nam nije dostupna, neku ne volimo, a većinu vremena mi jednostavno ne znamo što da jedemo (mislim, mi želimo pizzu i hamburgere, ali nekad treba misliti i na bebu).

    Zato predlažem da ovdje pišete što ćete danas kuhati ili što ste već jele.

    Možda neka od nas dobije neku ideju. Ili dobije savjet o hrani koja će umanjiti žgaravicu, olakšati zatvor..

    Evo ja sam danas za doručak potamanila zdjelicu zobenih pahuljica sa kakaaom. I sad ne znam što ću dalje. A želudac kruuuuuuuli.



    [tickerfactory.com]

  • Avatar lollipop

    lollipop

    Broj poruka: 737

    Prijavi adminu

    ja sam primjetila da ako za doručak i večeru jedem zobene ili palentu s jogurtom ili mlijekom probava najbolje funkcionira pa cca 2 puta tjedno jedem integralni raženi kruh sa nekim namazom i šunkom ili pršutom a ostale dane zobenu..
    danas za ručak radim burito…mljeveno meso, paprika, kukuruz, grah i začini…
    preferiram bar jednom tjedno raditi neko varivo…maneštricu od povrća, kelj, grah i jednom tjedno pojesti ribu
    meni su međuobroci voćni jer mi ful paše voće…jagode, kruške, banane…

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

  • Avatar Anci2225

    Anci2225

    Broj poruka: 245

    Prijavi adminu

    Mi danas za rucak imamo piceka na saft i tijesto.
    Za desert jagode sa secerom

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar Ryanne

    Ryanne

    Broj poruka: 754

    Prijavi adminu

    Lollipop, burrito mi zvuči tako super. Morala bih probati..

    Anci2225, picek na saft + tijesto je jedno od mojih omiljenih, ali moram prinati da mi saftevi teško padaju sad u trudnoći. Poslije sam napuhnuta. Ali ipak ih jedem.

    A kad smo kod napuhnutosti, ja danas za ručak imam grah s ječmenom kašom iliti ričet. Sve mi je žao ukućana…

    Morat ću nešto laganije za večeru da mi noć po zvukovima ne liči na invaziju na Normandiju. Što inače večerate? Ja sam uglavnom na salatama ili eventualno kojem tostu.
    Nikako da nađem nešto što nije preteško, a da nisam gladna poslije.



    [tickerfactory.com]

  • Avatar bobica9

    bobica9

    Broj poruka: 448

    Prijavi adminu

    Odlična tema!
    Meni je najveći problem međuobrok i večera. Gladna sam, pa pojedem neko voće, pa sam još više gladna… Za doručak uglavnom pojedem sendvić i rotkvice, ponekad zobene pahuljice s jabukom ili žgance s jogurtom.
    Danas za ručak imam pečeno meso (ostalo od jučer) i rižu, a za sutra ću napraviti šnicle na saft i heljdu. Izbjegavam tijesto pa se kombiniram s rižom, žgancima, heljdom, prosom… Kruh jedem samo neki punozrnati i tješim se da to mogu jesti.

    [lilypie.com]

  • Avatar Ryanne

    Ryanne

    Broj poruka: 754

    Prijavi adminu

    Ja jedem integralna peciva ili peciva sa sjemenkama na poslu (sa šunkom ili abc namazom), ali pitanje je što je unutra integralnog, a što samo obojanog u smeđe.

    Tjesteninu obožavam i jako mi je teško kontrolirati unos, ali ne uskraćujem si je. Jedino se trudim da u istom danu ne jedem i kruh i tjesteninu tipa špageta i sl.



    [tickerfactory.com]

  • Avatar ivek 30

    ivek 30

    Broj poruka: 167

    Prijavi adminu

    Ja zivim u zemlji tjestenine i pizze, pa mi ju je jako tesko izbjegavati… Na poslu imamo svaki dan rucak, pa stvarno kombiniram sve i svasta… nazalost nesmijem jesti salatu nigdje osim doma zbog toksoplazmoze, jer mora biti namocena prije u bikarbonu, a ne usudim se vjerovati nikome dok ju ja sama ne operem.
    Jedem zaista svasta, od mesa najvise pilentine i mljeveno meso, pokusavam izbjegavati majonezu, ali ako mi dodje neopisiva volja, priustim si ju… Samo znam da sam postala luda za ABC sirom, i kad idem za ZG, kupim si ih minimalno 5 - 6, ha ha ha

    [lilypie.com]
    [daisypath.com]

  • Avatar Branchi

    Branchi

    Broj poruka: 1112

    Prijavi adminu

    ja danas imam za rucak tjesteninu s paradajz sosom, cesnjakom i tunom u tragovima (jedem to 1x mjesecno pa si mislim da nije problem, sta vi mislite?).
    za dorucak pojedem najkonkretnije, neki sendvic i jogurt i paradajz, pa oko 11 jabuka ili kruska. 
    rucak raznovrsno oko 13, 14 (danas ovo, za sutra radimo rizoto s piletinom i tikvicama, isto 1x tjedno obavezno cuspajz, zadnji put sam radila od korabice).
    navecer jedem slicno kao ujutro ali pokusavam manje. znala sam tu i tamo griz ili cokolino ili samo jogurt, ali onda mi kruli. treba mi nesto konkretnije.

    [lilypie.com]

  • Avatar kosee

    kosee

    Broj poruka: 508

    Prijavi adminu

    Moj jelovnik izgleda ovako nekako - ujutro u 7 popijem čaj od koprive i pojedem bananu. Onda oko 10h na poslu jedem, to je najčešće neki sendvič ili kruh s nekim namazom, uzmem si paradajz ili papriku uz to ili popijem jogurta. U 13h pojedem jabuku. 
    Onda kad dođem doma, oko 16h otprilike ručam. Tu bude svega, i povrća i mesa i tjestenine i variva i punjenih paprika, kako se potrefi. 
    Večera kako kada, ona mi je najproblematičnija. Nekad nisam uopće gladna (ako je bio obilniji ručak), a ponekad umirem od gladi pa pojedem neki tost ili nešto jer me to najbolje zasiti. Idealno si skuham žgance i pojedem s mlijekom ili pak uzmem neko voće, ali to mi najčešće samo otvori apetit.

    [lilypie.com]

  • Avatar kosee

    kosee

    Broj poruka: 508

    Prijavi adminu

    evo danas sam u gužvi pa će za ručak biti povrće na pari, pečena jaja i uz to kruh.

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.