Uloga tate u vašoj obitelji

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Koja je u vašoj obitelji uloga tate u brizi oko bebe? 
    https://klokanica.24sata.hr/roditelji/tatina-zona/ja-tata-iz-irske-emocionalno-putovanje-jednog-stranca-963 [klokanica.24sata.hr]

    Dva odgovora, koja nam ostavite u raspravi ispod članka od četvrtka 28. studenog do srijede 4. prosinca u 11 sati, nagradit ćemo našom knjigom tjedna “Ja, tata iz Irske” u izdanju Algoritma. Imena dobitnika objavit ćemo 4. prosinca, a bit će obaviješteni e-mailom

  • ninach989

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    U našoj obitelji uloga tate je da priprema voćne i povrtne kašice za našu 6. mjesečnu Saru i da je navečer kupa u velikoj kadi gdje ona posebno uživa. 
    Sara obožava i puno papati i puno se kupati, a s tatom je sve to mnogo veselije, razigranije i opuštenije. Tata je ipak taj koji uvijek dobije osmijeh širok do neba. 

  • b1nikola

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Ja sam Nikola, novopečeni, ponosni tata malene Karle, sad već skoro dva mjeseca..  Moja uloga, moje veselje i zadovoljstvo jest presvlačenje pelena, tapšanje Karle po leđima nakon jela, uspavljivanje i “mali ali važni razgovori”.. 
    I masaža mame kad god to ona poželi, jer budući da je na njoj najveći dio brige oko Karle, koja je isključivo na prehrani majčinim mlijekom..

    Naravno tu dolazi još i briga oko kućanstva, nabavka potrebnih namirnica, pelena….puno sitnica koje sve zajedno čine veliko veselje…

  • b1nikola

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Osmijeh, ili samo malo dječjeg javljanja u stilu: “gladna sam, gdje ste” ili:“mokra mi je pelena”, je sad već svakodnevni dio naše obitelji..

  • VeeAr

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Nas tata u obitelji je multutalentiran, tako da ima sirok spektar uloga :). Nas jednomjesecni deckic uziva kad ga;
    -tata kupa
    -mijenje pelene
    -vjezba s njim jogu 
    -skace na pilates lopti da ga uspava
    -vozi se kolicima u kasne noce sate po farmi da ga uspava
    -glumi mami sekretaricu pa dogovara preglede i sl.
    -kuha za mamu i obavlja kucne poslove 
    -glumi mami psihijatra 
    :)

  • bizzii3

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Uloga tate u našoj obitelji ne razliku se bitno od uloge mame i to se uči djecu otpočetka. Ipak, tata je tu kad treba popraviti pokidanu stvar, kad treba gledati utakmicu Hrvatska-Island, kad treba ispeći kokice, odvesti dijete kod prijatelja. Tata je jedan i jedinstven. Tata je taj, za kojeg će dijete reći da je manje strog! ;) Tata je taj koji se jednako brine kao i mama ali to, možda ne pokazuje kao mama jer je on muškarac i jer je kul! :)

  • rada

    Broj poruka: 28

    Prijavi adminu

    Uloga tate u našoj maloj obitelji je  ogromna i počela je onog trenutka kad je naša  curica došla na svijet.
    Tata je najbolji za igranje, tati se tuži ako je mama bila stroga, tata je poseban i jako bitan u odrastanju malog djeteta.

  • Avatar kontesa20

    kontesa20

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Nama je trebalo oko pola godine da tata shvati da je tata. Nakon sto je saznao da ce dobiti sina, odjednom je porazbijao i pobacao sve iz kuce i krenuo raditi ponovo, kako kaze: “zato sto ima da mu sin udje u kucu kao Sulejman Velicanstveni”. Ocekivala sam da ce ponekad preuzeti brigu o djetetu u smislu da ce ga nekada okupati, dati mu jesti ili tako nesto, sto je on,naravno, odbio s obrazlozenjem da je on zaduzen za nekakve “normalne” stvari kao sto su npr. uciti dijete od 7 mjeseci kako se nabacivati curi, kako se vara u pokeru, na koje klubove u kladionici obavezno mora odigrati i tako to sto je od zivotne vaznosti “a u hladnjak mozes zaviriti i usputno pa sta prvo vidis to uzmes i pojedes- bez komplikacija, gubljenja vremena na nesto sto ti nece donjeti profit”. Kako dubokoumno od njega :D

  • Avatar Danijelaela

    Danijelaela

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Uloga tate u odgoju je bitna kao i uloga majke. Tata je taj koji zajedno sa majkom odgaja dijete, daje mu smjernice za život, uči ga novim stvarima… Trebao biti tu da uskoči i pomogne majci oko uobičajnih poslova tipa hranjenja, kupanja i sl. Tate se nekada ne snađu najbolje u novonastaloj situcaciji, mala beba je tu, oni se boje kako će im past…ali vrlo brzo savladaju i te strahove. ;) Tata je bitna uloga u odgoju zaključak je svega :)

  • marina289

    Broj poruka: 23

    Prijavi adminu

    Kod nas tata sudjeluje u svemu (ok, izuzmemo li dojenje). Svako moje budjenje noću je i njegovo, dodaje mi bebu i vraća ju u krevetić. Mijenja joj pelene, kupamo ju zajedno, zajedno idemo u šetnje. Pokraj njega u krevetu zaspi kao od šale, a u njegovom naručju smije se grohotom. Voli ju beskrajno i uživa u svakom trenutku koji provode zajedno.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.