Neredovite ovulacije i trudnoca

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kitikati2

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Dobar dan svima:) Nova sam na ovom forumu. Pozdravljam Vas sve i  nadam se da cu i ja vama moci udijeliti koji korisan savijet, Trebala bih vasu pomoc. Iskustva bilo sto. Ja i moj dragi planiramo bebu tj. radili smo na bebi jedan period. Medutim nije doslo do trudnoce. Sad da vam objasnim malo. Dakle imam 23 godine i neredovite menstruacije(ne uvijek) ali ponekad se dogodi. Jednostavno mi preskoci cijeli mjesec. Naravno da sam bila kod ginekologa, i endikronologa….nemam policisticne jajnike,stitnjaca mi je u redu kao i nadbubrezna zlijezda. Ginekolog mi je rekao da mi je problem u neredovitoj ovulaciji. Kad imam ovulaciju imam i menstruaciju(14 dana poslije ovulacije), a kad nema ovulacije nema ni menstruacije…. Pratim ovulaciju ovulacijskim trakicama. I utvrdi mi je ali nekad 20 dan nekad 25 nekad 27. On mi je rekao da nije bitno koji je dan ovulacija bitno da je imam da tada moze doci do trudnoce no jos se nista nije dogodilo po tom pitanju. Pijem trenutno ulje nocurka i macinu travu (marulju) da bi mi regulirala ciklus,povecala plodnu sluz i sredila ovulaciju. Takoder ginekolog mi je prepisao Duphastone, ako ne dobijem menstruaciju poslije 35 dana(rekao je da je to najblaza terapija). Hranu sam regulirala izbacila sam sve nezdravo,gazirana pica,slatko,kofein.Malo sam oduzila ali sam vam htjela objasniti detaljnije..Zanima me jeli je neko imao slicno iskustvo?? Jeli koja zena tako ostala trudna? Ili cu ipak trebati piti Klomifen(lijek za poticanje ovulacije)? Imam milion pitanja koja mi nisu jasna a naletila sam na nerazumnog ginekologa, koji mi ne pruzi dovoljno informacija,takoder nemam s kim pricati o tome jer niko nema slicnu situaciju kao ja. Pa sam se odlucila obratiti vama, cula sam sve najbolje o ovom forumu i nadam se da ce mi neko udijeliti bilo kakav savijet. Hvala unaprijed svim zenama

  • Avatar LuKi5

    LuKi5

    Broj poruka: 2550

    Prijavi adminu

    Pozdrav, imam neredovite menzise, s kasnjenjem od 8 mjeseci, te kad bi se pojavio krvarila bi po 2 mjeseca, reprodukcijski hormoni su mi zbrda zdola, imam policisticne jajnike, operiran mi je tumor na jajniku koji nije u potpunosti uklonjen jer bi mi morali vaditi jajnik, takoder imam trajni poremecaj stitnjace tzv. Hashimoto te dijabetes, no nekim cudom nakon godine ipo uspjela sam zatrudniti I sad sam u 32. tj. trudnoce, tako da je sve moguce, a govorili su mi da cu samo uz terapiju moci zatrudniti jer po hormonima nemam ovulacije. Sretno! :)

    14.06.2014. L ♥

    [lilypie.com]

  • Avatar Tina0208

    Tina0208

    Broj poruka: 2756

    Prijavi adminu

    dobro nam dosla nora28061…e ovako…
    moj slucaj se malo razlikuje od tvojega…
    od prvog dana otkad sam dobila menstruaciju nikad mi nije bila redovita i uvijek jako,jako bolna,razlog tome su policisticni jajnici koje imam oduvijek…doktorica mi rekla da sam se rodila s tim i da ce mi to ostati za cijeli zivot. samim time sto menstruacije nikad nisu bile redovite…moje ovulacije su bile svakih 60 dana i to nikad nisam mogla znati kad mi slijedi ovulacija. sad imam 23 godine isto kao i ti i od 18 do 20 sam uzimala diane35,ako neznas to su ti kontracepcijske tablete koje imaju funkciju lijecenja policisticnih jajnika,dakle nisam ih uzimala zbog kontracepcije vec da lijecim jajnike.
    medutim..sa mojih 20 godina pocele su mi jake glavobolje i moja ginekologica mi skinula sa diana.
    tada mi je prepisala duphaston i mogu ti reci da su to najbolje tablete za reguliranje menstrualnih ciklusa,takodjer sam ih uzimala svaki 35 dan kao i ti… duphaston ne sprijecava trudnocu. piju ga i mnoge trudnice kako bi zadrzale trudnocu. moj topli savjet je da pijes duphaston jer je meni pomogao regulirati cikluse i pratiti ovulacije i tako sam sada u 25 tjednu trudnoce i nemam zasad vecih komplikacija…
    sretno…

    Laura 21.08.2014 :-*

  • kitikati2

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Hvala Vam na odgovorima :)) stvarno ste mi pomogle puno. Jer radimo na bebi pa eto. Bas mi to znaci kad ovako podijelim iskustva s drugim zenama. :) meni je samo problem u ovulacijama neredovitim ostalo je sve u redu. Nema policisticnih jajnika. Valjda ce se to sve regulirati s duphastonom i ja cu ugledati plus na testu.

  • Ivančica2

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Poštovane dame,

    htjela bih vas pitati nakon koliko dana klomifen djeluje?
    Morala sam ga piti 5tog dana ciklusa, 2 na dan. Popila sam 10 komada klomifena.
    Znači pila sam 11.5.,12.5,13.5.,14.5.,15.5., a onda smo ja i partner krenuli s odnosima dok je on bio kod kuće, odnosi su bili 16.5.,17.5. i 18.5. :( Nažalost je morao otići raditi. A mislim da su tek idealni dani za nas krenuli kada je otišao.
    Osjećam tupu bol u jajnicima koju prije nisam osjećala.
    Ginekolog je ustvrdio da nemam ovulacije, pa zbog toga dao da pijem klomifen.
    I taman kad smo mislili da će nam se posložiti sve, partnera su zvali da mora ići raditi, a ne može posao odbiti.
    Radimo na bebi već više od godinu dana. 
    Postala sam očajna, pa želim vaše savjete, da mi bude bolje :)
    Unaprijed vam svima hvala!

  • Avatar rundy

    rundy

    Broj poruka: 28

    Prijavi adminu

    drage moje,šaljem vam lijep pozdrav :),nova sam na ovom forumu! trebala bih vašu pomoć….suprug i ja radimo na bebici godinu dana i nikako nam ne uspijeva  :(  ja imam policistične jajnike,neredovite menstruacije,kinekolog mi je rekao da do godine i pol nije zabrinjavajuće ako ne ostanem trudna,ali ja sam svejedno žalosna i svaki mj.iščekujemo da će mjesečnica izostat i da će na testiću konačno biti plusić.sad sam kupila lh trakice za praćenje ovulacije,pa bih trebala vašu pomoć…kad ih najbolje koristiti,u jutarnjoj mokrači ili to nema veza!!
    unaprijed vam hvala!!  

    Rundy

  • Avatar pčelica9

    pčelica9

    Broj poruka: 350

    Prijavi adminu

    ja sam te trakice koristila u bilo koje doba dana ali mislim da ih je isto najbolje ujutro koristiti. ja sam čak kad sam bila nestrpljiva znala i po dvije na dan iskotristiti kako bi bila sigurna. jednom mi je ujutro prikazalo da nema ovulacije a popodne oko 17 su obadvije crtice bile jednake.

  • Avatar rundy

    rundy

    Broj poruka: 28

    Prijavi adminu

    e tako sam si i mislila da bi bilo najbolje to uraditi na prvu mokraću….sad mi menstruacije lijepo kasni 3 dana………….sad se veselim a za 2 dana će mi sigurno doći….   :(  :(  kakve sam ja sreće…..   :(  :(  :(

    Rundy

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.