Trudnoća Trudnica 07. ožujka 2022.

Rihannina poruka o trudnoći je zdrava: 'Uživati', a ne brinuti se zbog kilograma i rastućeg trbuščića

Foto: www.instagram.com/codefashiontv
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Rihanna ne krije svoju novu trudničku figuru i time šalje pozitivnu poruku, tvrdi doula.

Trudna pjevačica Rihanna sinoć je na Tjednu mode u Parizu pokazala trudnički trbuh u prozirnoj haljini. Taj je potez pjevačice pohvalila i doula Emma Armstrong koja smatra da Rihanna šalje pozitivnu poruke o trudnoći. 

No, tjedan mode u Parizu nije bio prvi put da pjevačica s Barbadosa nosi prozirnu odjeću kako bi istaknula svoj trudnički trbuh. Rihanna je vijest o prinovi objavila golišavim fotografijama nastalim na ulicama snježnog New Yorka, a za snimanje od obukla dugačku ružičastu jaknu koju je raskopčala i otkrila trbuh. Trudnoću je prije toga uspješno tajila od javnosti nekoliko mjeseci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @lora.wrozka.z.brzuszka

33-godišnjakinja je otvoreno progovorila o svojoj trudnoći na Fenty Beauty Universe Eventu u veljači, gdje je nosila također pripijeni prozirni zeleni top koji je istaknuo njezin trudnički trbuh. Pjevačica je tada rekla: "Sviđa mi se trudnoća. Uživam. Uživam što ne moram brinuti što ću obući i trebam li prikriti trbuščić. Iako se osjećam malo bucmasto, to je tako nevažno! U meni raste beba!" Podsjetimo, Rihanna čeka svoje prvo dijete s kolegom glazbenim umjetnikom ASAP Rockyjem.

Rihanna šalje pozitivnu poruku o ženskom tijelu, tvrdi doula

Njezinu pozitivnu poruku o trudnoći pohvalila je doula Emma Armstrong, influencerica i edukatorica za trudnoće i porode. Doula je osoba koja ženama nudi  zdravstvenu skrb, ali i emocionalnu podršku tijekom trudnoće, poroda i nakon rođenja djeteta.

Emma je rekla: "Mislim da provodimo toliko vremena opsjednuti izgledom i debljanjem tijekom i nakon trudnoće. Rihannina poruka ljubavi prema sebi jako je zdrava. Ne radi se nužno o tome koliko smo 'bucmasti ili debeli', već o tome da naši postupci imaju zdrav ili nezdrav utjecaj na našu bebu."

Doula je istaknula i kako su promjene u i na tijelu tijekom i nakon trudnoće normalne, zdrave i očekivane. "Normalno je da se naša tijela mijenjaju kako beba u ženi raste i razvija se. Hormoni rade svoje i često primijetimo da žene stvarno počinju blistati od povećanja koncentracije estrogena", poručuje Emma.

 "Moramo početi prihvaćati svoje tijelo u trudnoći, kao i tijelo nakon porođaja. Rihanna svojim odjevnim kombinacijama šalje snažnu poruku svim ženama i ruši stereotipe. Posebno je to važno u društvu u kojem obično slavni naglašavaju važnost 'povratka u formu' nakon rođenja bebe, a taj pristup je u potpunosti nezdrav", objašnjava doula Emma.

Možda te zanima... 'Vrijeme je da shvatimo da su strije, višak kože i trbuščić nakon poroda u potpunosti normalni!' Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.