iPad djecu motivira na učenje

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nives_@

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Sve je to divno i krasno. Ali se ne gleda druga strana medalje. Na ovaj način od djece pravimo invalide. Nitko više ne piše, a što napišu nije čitljivo, knjižnice zjape prazne, ukoliko nemaju pristupa internetu, ne znaju doći do informacije, a o tome koliko vremenski današnja djeca provedu ionako ispred monitora ne treba niti navoditi. Ovaj način poučavanja ima brojne prednosti, ali nikako se ne slažem da bi trebao postati osnovna poučavanja.

  • Avatar orhideja2

    orhideja2

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Djeca koja koriste ipade u nastavi i dalje normalno pišu, čitaju knjige za lektiru (neke i dostupne na ipadu) i ovo nije primarni način učenja.novo im daje jednu slobodu i mogućnost da određenim sadržajima pristupe iz drugog kuta, da pogledaju stvari iz drukčije (zanimljivije) pozicije.
    Nisu “osuđeni”  samo na papir i olovku, nego mogu o mnogim sadržajima učiti kroz zanimljive aplikacije.
    Iako sam nekad i sama sklona “old school” nastavi, svjesna sam da je djeci ovo jednostavno jako, jako zanimljivo.
    Naravno da je bolje o vulkanu nešto naučiti iz nekog videa, nego samo buljeći u papir i teoretizirajući o aktivnosti vulkana…

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.