Pandas Sindrom

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MimiPe

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Pandas Sindrom kod djece - posljedica infekcije Streptokoka

  • MimiPe

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Drage mame, da li imate možda iskustva s Pandasm sindromom. Imam dječaka koji je tijekom 2022e imao tri dokazane Streptokokne infekcije u manje od 3 mjeseca  + mononukleoza. Sva tri puta liječen je antibiotikom, paralelno sam i ja bila bolesna i oboje smo liječeni. U 09/22 zatvaramo tu priču, kontrolni bris nije ni jednom ražen, do danas je imao nekoliko puta temperaturu s nalazom krvi (povišen crp i leukociti) te bi pedijatar bez ikakvog brisa dao antibiotik - amoksicilin. U 07/23 izvađena je 3.mandula  u 11/2023 iz  vedra neba ( mj nakon zadnjeg antibiotika) kreću tikovi, anksioznost, napadaju panike, . agresija - promjena ponašanja). AST-o titar povišen 557. Psihoterapeut odmah uključen, ekg nalaz uredan. Krajnici povećani, ali uredni. Na Infektivnoj spomenuli opciju profilakse antibiotikom, ali za sada se dog ako se vrate tikovi u bolest prvo bris, pa ako je potvržen streptokok, tek onda. 
    2023e bila je izuzetno stresna i nije isključeno da je sve samo posljedica stresa, ali …. svi znamo i posljedice začahurenog streptokoka. 

  • Jelena_mamacita

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Pozdrav! 
    Mi se borimo sa Pandasom od 9.mj.2018g. 
    Mome sinu su se  u dobi od 8godina pojavili neki jako ružni tikovi, odmah su mu radili EEG glave i dijagnosticirali epilepsiju te je dobio terapiju Convulexa. Međutim njegova neurologica je ipak sumnjala na još nešto i poslala njegovu krv na još pretraga. Pretrage krvi su glasile ovako : Anti-DNaza B (1200) i AST-O(305) tu se njena sumnja pokazala točnom i uvedena mu je i terapija Extencilinom 600.000 IJ.
    Uz terapiju tikovi su se polako smirivali i on je bio vidno dobro! Terapiju je primao jednom mjesečno( injekcija u guzu) i tako preko godinu dana. Dijete je bilo dobro,parametri su se spuštali i mi smo početkom 2020. završili sa terapijom. Meni tada nitko nije rekao da se njemu taj Pandas sindrom može ponovno aktivirati od nove infekcije STREPTOKOKOM….
    U 3.mj. 2023. Sin dobiva streptokok u ždrijelu i od tada se polako počinju javljati tikovi, mjesečarenja ali ja to nisam povezivala sa Pandasom jer se  javljalo na kapaljku i nije predstavljao problem..iskreno mislila sam da je pubertet, hormoni….
    Sve do 7.mjeseca 2023. Kada doslovno preko noći razvije takve strahove, anksioznost, čuje glasove -deru se na njega, tikove koje ne može kontrolirati i kojih se boji….završimo na hitnoj , dobije Normabel, uspije nekako zaspati ….
    Idući dan javljam se u Vinogradsku gdje je  zaprimljen 2018., zovem psihologa( strah me, ne znam kako mu pomoći) i otvorim Google i Pandas sindrom …..dakle bilo je i više nego očito da se vratio….
    Odmah sam mu privatno izvadila Anti-DNazu B koju smo čekali 7dana ,a kada je stigla bilo je sve jasno.
    Ubrzo su ga primili u dnevnu bolnicu za pedijatrijsku i kliničku imunologiju te je od tada ponovno na Extencilinu kojeg prima jednom mjesečno. Parametri se spuštaju, tikovi su u potpunosti nestali te je on ponovno veseo dječak koji mirno spava i kojeg ništa ne muči.
    A znate što je najbolje, to što nigdje ne piše dijagnoza Pandas…i  mene psiholog uvjerava da je on pretrpio neki stres da su zato bili tikovi!! On  je već nakon prve doze Extencilina bio vidno bolje!! Pa vi sad meni recite jesmo li mi roditelji ludi? Tko poznaje bolje svoje dijete nego MAJKA!? I od kada antibiotik izliječi STRES? 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.