Školarci Škola 01. veljače 2024.

Kći pjevačice Nike žrtva je vršnjačkog nasilja: "Mama je toliko luda da je spremna na SVE da zaštiti svoje malo"

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pjevačica Nika rekla je kako je kao majka spremna na sve kako bi zaštitila svoju djevojčicu

Bivša Feminnemka Nika Antolos progovorila je o iskustvu s vršnjačkim nasiljem, koje trpi njezina desetogodišnja kći Sia. Priznala je i kako je njezino dijete čak četiri puta maltretirano od strane vršnjaka te kako tvrdi učinit će sve da ju zaštiti.

"Nešto se dogodi u roditelju kad je bullying nad tvojim djetetom u pitanju.. Prvo se vodiš praštanjem, a onda – pretvoriš se u zmaja. I kreneš učiti dijete istom“, započela je Nika.

Nakon toga ispričala je kako je njezina kćer jako divno dijete, nježno, empatično, puno humora i radosti, a istaknula je i kako neće dopustiti da tu njezinu stranu netko "gazi".

Možda te zanima... Kako razgovarati s djetetom koje maltretiraju vršnjaci? Školarci

"Vodila sam se uvijek onom: “Nikad prva! Ali braniti se moraš.” Sad sam dodala, “čime i kako god odlučiš u tom trenu da je potrebno”. Moje dijete nikad nije, niti će ikad dobiti ,”po guzi”. Ja sam mama koja se vodila razgovorom i uspjela sagraditi malo divnu, neisfrustriranu, nježnu, empatičnu, punu humora i radosti djevojčicu.. Iako onaj temelj dobrote joj usađen od samoga rođenja, to si ne mogu pripisati. I sad mi tu njenu čarobnu svjetlost netko gasi cipelama. Neće ići. Oduzimam li moguću svetost djetetu, jer je učim biti “tvrdom” pitam se cijelim putem.. Ali izbora nemam. To su i meni napravili. Iako mislili su da me gaze, zapravo su me gradili. No kad dijete ti je od svojih 10 godina čak 4 maltretirano od strane vršnjaka, pod izlikom ,”to ne ide preko noći”, vjerujte mi, mama je toliko luda trenutno da je spremna na SVE da zaštiti svoje malo. A kad preraste tuđe zanemarivanje svog (jadnog) djeteta u moj problem, onda ga ja krenem i rješavati”, ispričala je Nika.

"Sada idemo svim oruđem. Ovdje dvoje djece treba pomoć. Svako različitog žanra. Ljudi misle da ako za sebe šutim na tuđe izvrnute postupke, da isto ću činiti kad je Sia u pitanju. Krivo. O kako krivo. Samo me gledajte”, zaključila je Nika.

U komentarima su joj mnogi pratitelji pružili podršku, dok su neki pisali i svoja iskustva. "Kao dijete koje je maltretirano u školi, mogu reći da posljedice vrsnjačkog nasilja ostaju za cijeli život. Ja sam odrastao u nekom drugom vremenu kada to nije bilo popularno, ali možda trebaš razmisliti kako možeš pomoći djetetu prvenstveno psihološki. Sretno".

"Imaš pravo draga Nika. Ja sam kao djevojčica istrpila takvo maltretiranje od strane svojih vršnjaka ali nažalost nisam imala majku da me zaštiti ...hvala Bogu što tvoja Sia ima majku poput tebe jer takvo maltretiranje znaš kakve posljedice zna ostaviti na nečiju psihu", samo su neki od komentara. 

"Srednja kći se u prvom razredu suočila sa fizičkim nasrtajem dečka iz razreda. Riješili smo lako,objasnila sam i tom dečku i učiteljici da moje dijete ima moju dozvolu branit se. Taj dečko ju nije više nikad pipnuo. Prošle godine se jedan drugi našao,pa je dobio za uho od moje kćeri. Ona je sama otišla do učiteljice i rekla da ga je udarila i zašto ga je udarila. Ni on ju više ne dira. Lijepe riječi ne pale kod djece koja maltretiraju druge".

Možda te zanima... Djeca su sve više nasilna: Empatija nije urođena i mora se razvijati Školarci

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.